2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu2024

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu

2024 CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden VakıfBank, 16 Ocak Salı günü saat 22.00’de Vero Volley Milano’nun ev sahipliğinde grup etabının son maçına çıktı. VakıfBank’ın rakibiyle evinde oynadığı ilk maçın 3-0 bitmesinden ötürü rövanş maçından pek umudum yoktu açıkçası. Beni yanılttığı için VakıfBank’a minnetarım; 3-2’lik skorla sonuçlanan mükemmel bir maç seyrettik onlar sayesinde. Bu çekişmeli ve uzun mücadelenin ardından tabii ki de kazanan VakıfBank oldu. Süpersin takım!

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu1

Maça Cansu, Jordan, Zehra, Gabi, Ali, Chiaka ve Ayça altısıyla başladık. İlk sete biraz bocalayarak giriş yapmıştık aslında, 3-0 Milano öndeydi. Ama tabii Jordan Thompson hemen araya girerek takımına ilk sayıyı getirdi. 3-2’lik skordan sonra fark 6-2’ye kadar çıktı, ama yine de oyunda olduğumuz aşikardı; bunu sağlayan şey de çok iyi defans yapmamızdı. Buna karşın da oyuna daha da sokulmamızı engelleyen şey Milano’nun bloklarıydı. Oyun kurgumuzu iyi izleyip çok iyi blok kuruyorlardı. Sonra bir kırılma anı gerçekleşti ve bloklama görevini biz üstlenmeye başladık; Milano orta oyuncularına geçit vermedik. Egonu’yu da yaptığımız defanslarla durdurmayı bildik ve bununla birlikte onu hata yapmaya zorlamış olduk. Üstüne üstlük attığımız derin servislerle pasörleri Orro’ya oyun kurma şansı vermedik ve böylece hücumda etkisiz hale geldiler bir nevi. Hatta başantrenörleri aldığı molada oyuncularını VakıfBank servislerine karşı uyardı ve topun kendilerine gelmesini beklememelerini söyledi. Milano’ya karşın VakıfBank, servis karşılamada iyi iş çıkardı ve Cansu’yu genelde yerinden oynatmadı diyebilirim. Bu güzel pasların sonucunda da Cansu orta oyuncuları da oyuna sokabildi, Ogbogu ilk sette 6 sayı aldı ve yıldızlaştı bana göre. Nitekim etkili servis, güzel pas ve bloklarımızla ilk seti 25-20 biz kazandık.

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu8

İkinci sete ilk setin aksine çok iyi başladık. Hem kullandığımız servisler hem de karşıladıklarımız oyunumuza büyük katkı sağlamaya devam ediyordu. Milano ise etkili servislerimize direnemediğinden ve oyun kuramadığından fark 17-12’ye kadar açıldı. Pasörlerinin aldığı kötü paslardan ötürü Egonu oyuna tam olarak giremedi, bu da tam da yapmak istediğimiz şeydi. Aynı zamanda blok da kuramıyorlardı, çünkü iyi servis karşılayarak etkili kurgularla hücum ediyorduk. Bu sayede onları baya bir zorladık ve sonuç olarak 2. sette Milano, 7 direkt hata ile oynadı. Set sonucunda da 25-17’lik skorla kazanan taraf biz olduk.

2024 CEV Sampiyonlar Ligi VakifBank Milano Mac Yorumu3

Üçüncü sette Milano, ilk iki seti neden kaybettiğini anlamış gibiydi. Artık Cansu’nun kuracağı her oyunu çok iyi okumaya başlamışlardı ve bundan dolayı Thompson Milano bloklarına takılmaya başlamıştı. Milano’nun orta oyuncularından Heyrman, üçüncü sette takımına büyük katkı sağladı ve 5 sayıyla oynadı. Ayrıca Milano bu sette etkili servis kullanmaya da başladı. Kurgumuzu okuyabildiklerinden bu set boyunca iyi blok yaptılar. Milano bu açıdan pozitif yönde ilerlese direkt hataları 9’u bulmuştu. Buna rağmen bu seti 25-22 ile kaybettik.

Maçın dördüncü seti ile oyun devam ederken Milano oyuna daha da tutunmuş gibiydi. Bir anda skor 9-5’e kadar geldi ve Milano’nun blokları bizi durdurdukça fark daha da açılıyordu. Bir önceki sette yapmaya başladıkları gibi oyun kurgumuzu iyice çözdüler. Bunun sonucunda Jordan Thompson bir süre her hücum girişiminde bloklandı adeta. Sonra Guidetti sahaya yeni iki isimi sürdü: Alexia Carutasu ve Sarah van Aalen. Bu ikili değişiklik bir nebze iyi gelmiş gibiydi, ama oyunu döndürmemize yetmedi. Çünkü Milano bizim ilk iki sette onlara yaptığımız her şeyi bize yapmaya başlamıştı. Servislerde bizi zorladılar ve çok iyi blok kurdular. Biz de bunun sonucunda 8 direkt hata ile seti 25-18 kaybettik.

Karar setinde inanılmaz bir baskı vardı. Milano taraftarı kazandıkları her sayıda baskıyı daha da arttırdı. Jordan, özellikle Sylla tarafından bloklarla birçok kez durduruldu. Hatta Guidetti molada Cansu’yu uyardı, farklı ve beklenmedik hücum varyasyonları denemesini söyledi. Tabii daha sonra Alexia ve Sarah ikili değişikliği tekrar edildi ve işe de yaradı. VakıfBank 15-12 ile karar setini kazandı ve 3-2 skorla maçın galibi olduk!

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu6

Bu maç gerçekten VakıfBank için çok önemliydi, bu galibiyet her anlamda bize iyi gelecek bence. Bir süredir bocalayan o takım gitmiş gibiydi, bu nedenle takımın özgüveninin de yerine geleceğine eminim. Milano’ya verdiğimiz iki set benim için çok üzücü; çünkü ilk setlerde oynadığımız oyun o kadar iyiydi ki, iki set alacaklarına asla ihtimal vermiyordum. Ama tabii üst üste yaptıkları hatalardan sonra oyunumuzu çözdüler ve bize bizim onlara yaptıklarımızla karşılık verdiler, sonuçta Milano da üst düzey bir takım ve bu onlardan beklenecek geri dönüş. Ayrıca bu maçta herkesin korkuyla beklediği Egonu’yu defanslarımızla çok iyi durdurduk, 20 sayı almış olsa da +8 WL ile oynadı kendisi. Sonuç olarak kullandığımız derin ve etkili servislerle Milano’nun oyun kurgusunu iyice bozduk ve maçın galibi olduk. Maç genelinde de 5 ace bulmuşuz iyi servislerimizle. Bunu da tam bir takım oyunuyla yaptık, herkesin katkısı büyük bu skorda. En skorerimiz Jordan, genel olarak iyi iş çıkardı. Ama benim için bu maçın yıldızı Ogbogu’ydu. En kritik yerlerde yaptığı blok ve hücumlarla takımına sayı kazandırmayı bildi ve takımına 10 sayı kazandırdı. Tabii efsanemiz Gabi de büyük katkıda bulundu mükemmel manşetleriyle, o olmasa ne yapardık bilemiyorum. Nitekim maçın MVP’si de Gabi oldu, hak etti!

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu2

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank Milano Maç Yorumu7

2024 CEV Şampiyonlar Ligi VakıfBank’ın Yolu

Bu maç sonucunda kazanmış olsak da çeyrek finale kalabilmemiz için önce play off’larda bir Polonya takımı olan Rzeszow ile mücadele edeceğiz, ama zaten oradan galip ayrılacağımıza eminim. Çeyrek finalde de rakibimiz Conegliano olacak. Yine zorlu bir maç bizi bekliyor, ama VakıfBank üstesinden gelecektir; şüpheye mahal yok!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir