2024 Paris Olimpiyatları Şampiyonu İtalya24

2024 Paris Olimpiyatları Şampiyonu İtalya

İtalya, 2024 Paris Olimpiyatları’nda şampiyon oldu. Şampiyonluk maçında karşılaştığı ABD’yi 3-0 mağlup eden İtalya, Olimpiyat altın madalyasının sahibi oldu. 2024 Paris Olimpiyatları Yarı Final karşılaşmasında Brezilya’yı 3-2 geçen ABD, Türkiye’yi 3-0 mağlup eden İtalya ile altın madalya için mücadele etti. Olimpiyatlar Altın Madalya Maçı’nda ABD’yi 3-0 mağlup eden İtalya, voleybolda ilk Olimpiyat şampiyonluğunu aldı.

Başantenör Julio Velasco; Alessia Orro, Paola Egonu, Myriam Sylla, Caterina Bosetti, Anna Danesi, Sarah Fahr ve liberoda Monica De Gennaro ile maça başladı. ABD tarafında ise Karch Kiraly; Jordyn Poulter, Andrea Drews, Kathryn Plummer, Avery Skinner, Chiaka Ogbogu, Haleigh Washington ve liberoda Justine Wong-Orantes ilk altısıyla sahadaydı.

Olimpiyatlar’da Altın Madalya Maçı’nda ABD ile karşı karşıya gelen 2024 Milletler Ligi şampiyonu İtalya 18-25, 20-25, 17-25’lik set skorlarıyla rakibini geçti.

Maçta Paola Egonu 22 sayı ile en skorer isim olurken Myriam Sylla 10, Caterina Bosetti 9 sayı ile oynadı. ABD tarafonda ise en skorer isim 8 sayı ile Jordan Thompson oldu. Avery Skinner 7 ve Andrea Drews 6 sayı ile takıma katkı sağladı.

Çeyrek finalde Sırbistan’ı 3-1 geçmeyi başaran İtalya, yarı finalde Türkiye ile eşleşmişti. Türkiye karşısında 3-0 galip olan İtalya, Olimpiyat tarihinde ilk kez adını finale yazdırdı. İtalya, Olimpiyat şampiyonluğu için karşılaştığı ABD’yi de alt ederek altın madalyayı aldı. ABD ise Paris 2024’ü gümüş madalya ile ikinci sırada noktaladı. Brezilya ise Paris’te bronz madalyanın sahibi oldu.

2024 Paris Olimpiyatları Şampiyonu İtalya1

2024 Paris Olimpiyatları Şampiyonu İtalya2

2024 Paris Olimpiyatları Şampiyonu İtalya3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir