Paola Egonu İtalya Basınının Gündeminden Düşmüyor

Paola Egonu İtalya Basınının Gündeminden Düşmüyor

İtalya Voleybol Kadın Milli Takımı’nda Tek Gündem Paola Egonu

İtalya Voleybol Kadın Milli Takımı’nda gündem Paola Egonu üzerinden devam ederken tartışmalar ülke gündemine de yansıdı ve kabul edilemez noktalara doğru ilerliyor.

İtalyan general yazdığı kitaptaki homofobik ve ırkçı ifadelerin ardından kovuldu.

‘Dünya Tepetaklak’ adlı kitabının yayınlanmasından iki hafta sonra askeri görevinden alınan İtalyan General Roberto Vannacci ifade özgürlüğünün sınırları konusunda ulusal tartışmaya yol açtı. (Kaynak için tıklayınız: euronews)

Roberto Vannacci yazdığı kitapta Paola Egonu hakkında detayı;

(Kaynak: nicolaporro)

Kitabında; “Paola Egonu bir İtalyan vatandaşı olmasına rağmen, fiziksel özelliklerinin İtalyanlığı temsil etmediği açıktır.” şeklinde bir ifade varmış.

Nicolaporro haberinde;

Bu sözcükler, kitabın orijinal bağlamında ırkçı bir şey ifade etmiyor. Aynı şekilde, daha büyük bağlamdan çıkarıldığında bile ırkçılığı teşvik etmiyorlar. Ancak, çalışmanın paragrafında bu iddialar gerçekten şunu ifade ediyor:

Bugünün İtalyan vatandaşlarının geleneksel olarak İtalyan olmayan fiziksel özelliklere sahip olmaları (Egonu örneğinde koyu ten), aslında kim olduğumuzu unutmamamız gerektiği anlamına gelir. İlkel görünüşümüzü unutmamalıyız. Bu nedenle, sporcu bahsedildiğinde, Vannacci hiçbir şekilde zenofobik bir şey ilan etmedi, sadece kitabın sadece beş satırını okuyan birinin bildirebileceği gibi.

Ve bu son açıklamayla sizi bırakıyorum, bu bölümün içeriğini iyi bir şekilde özetlemiş olmayı umarak.

şekinde ele almış.

Kaynak: LGDS olan bir başka habere geçelim;

”Gian Luca Pasini ve Valeria Benedetti’nin yazıları bana çok iyi rehberlik etti ve bunu da doğal karşıladım. Ama hala biraz merakım var. Ben de size bazı kişisel gözlemler ve düşüncelerle yanıt vermeye çalışıyorum.

Benim için iki temel odak noktası var. Birincisi, bu konuda bir yıldır süregelen “söylenmemiş” konuyla ilgili. Kız egoist davranışlarla grup kurallarını mı çiğnedi? Yoksa tam tersine kıskançlığa ve kabalığa mı maruz kaldı?

Milli takımdaki takım arkadaşlarıyla ilişkileri gerçekte nasıl? Gruba yeni katılan çok genç bir oyuncunun karşısında birkaç ay içinde yedek rolüne düşen bir dünya yıldızının suçu neydi? Hiç kimse şu ana kadar cevap vermeyi hayal etmedi: şeffaflık ve cesaretten tamamen yoksunluk mevcut. Bu koşullarda konuyu anlamak kesinlikle imkansız.

Başantrenör Mazzanti sis ve bulanıklık iklimine tamamen uyum sağladı. Egonu’nun da iletişim olarak net olmadığı ve zamanında tepki göstermediği söylenmelidir.

Sanremo’daki (katıldığı festival) katılma sebebinin tartışma yaratmasındaki gibi.”

(Hatırladığıma göre yarattığı tartışma şuydu: Sanremo Festivali İtalya için ulusal bayram niteliğinde. Milli Takımda oynamaya devam etme konusunda şüphe duymasına neden olan ırkçılığın, bu festivale katılarak yarasını iyileştirmeye sebep olup olmayacağı konusu) LGDS haberine devam edeyim

”O sahnede şunu söylemeliydi/söylemek istemeliydi:

“Maalesef İtalya’da bile nadir olmayan ırkçılık olayları beni incitiyor.”

Bunun yerine konuyu şu şekilde özetledi: “İtalya ırkçı bir ülkedir.”

Yanılıyorsun Paola: Senin gibi yeni yurttaşlarla gurur duyan güçlü çoğunlukta bir İtalya var. Bu çoğunluğu her zaman yanında hissetmelisin. Sonuçta biz hâlâ tüm uyruğuna ayrım gözetmeksizin fermanla Roma vatandaşlığı veren bir imparatorluğun kültürel mirasçılarıyız. MS 212 yılıydı. Kölelere yönelik vatandaşlık bu kıyılarda icat edildi.

İkinci kısım ise maçlar sırasında sık sık çekilen yakın çekimler sayesinde kolayca okunabilen vücut diliyle ilgili;

Kutlamaların, gülümsemelerin ve kucaklaşmaların; smaç ve paslardan daha sık olduğu bir sporda Paola, bir sfenks gibi oynadı.

(Sfenks: 1. Yunan mitolojisinde, geçen yolculara birtakım bilmeceler sorarak bilmeyenleri yuttuğuna inanılan mitolojik canavar. – 2. Mısır’daki, eski Mısırlılar çağından kalma, kadın başlı, aslan vücutlu heykel.)

Kalbi başka yerdeydi. Mutsuz olmasa da açıkça rahatsızdı. Olaylara bağlılığı bariz bir zorlama maskesiydi. Durumu özetleyen vurucu son söz olarak ‘komedi’ diyip sınırlandıramıyorum.

Her spor etkinliğinde ortaya çıkan sonuçların alaycı bir muhasebesi vardır: İtalya bu koşullarda Egonu ile daha mı iyiydi? Öyle görünmüyor.

Hayatım boyunca sporu takip eden biri olarak Paola’nın notunun düşmesi bana Gianni Rivera’nın 1970 Meksika Dünya Kupası’ndaki düşüşünü hatırlattı.

İtalya’da yıldız oyuncu Paola Egonu’nun olimpiyat elemeleri kadrosuna dahil edilmemesinin yankıları daha da süreceğe benziyor.

İtalya’nın efsane voleybolcularından Maurizia Cacciatori, Davide Mazzanti’nin Egonu’yu kadroya dahil etmemesini eleştirdi. La Gazzetta dello Sport’a konuşan Cacciatori, Egonu’nun kariyerinde yeni bir sayfa açacağını vurguladı. (Kaynak: Fanatik)

Paola Egonu Gündem

Hiç böyle feci bir son hayal etmiş miydiniz? 

  • ”Asla. Hoşuma gitmeyen şeyler gördüm. Paola Egonu gibi kilit bir oyuncu neredeydi? Onu dışarıda bırakmak bir hataydı, olabilecek en kötü sona tanık olduk.”

Paola’nın düşüşü: 2021 Avrupa Şampiyonası’nın en iyi oyuncusundan yedek oyuncuya… 

  • ”Yedek kulübesinde kalmak her zaman karmaşıktır. Egonu’nun kariyerinde neler kazandığını düşünürsek, yedek kalması gerçekten düşünülemez.”

TÜRKİYE MAÇINDAN ÖRNEK VERDİ: HER ŞEY ALT ÜST OLDU 

  • ”Sonuç ne olursa olsun, bu zaten bir yenilgi. Egonu’suz bir İtalya sportif bir intihardır. Mazzanti’yi anlıyorum, oyuncular için bir referans noktasını temsil etmek kolay olmasa gerek… Türkiye maçını ele alalım, bir setçi olarak kendimi Orro’nun yerine koyuyorum çünkü maçı yönetemedi, vites değiştiremedi. Bir B planımız yoktu, ilk zorlukta her şey alt üst oldu.”

Paola için herhangi bir tavsiyeniz var mı? 

  • ”Şimdi yeniden başlaması gerekiyor, büyük şampiyonlar yenilgide görülür. Bozulan ilişkileri anlıyorum ama hayat fikrinizi değiştirebilir. Mazzanti’den açık ve yapıcı bir yüzleşme isteyebilir ve ardından Olimpiyat madalyasını almak için sahaya çıkabilir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir