2023 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu VakıfBank Oldu

2023 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu VakıfBank Oldu

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali: Şampiyon X

Şampiyon VakıfBank. 2023 CEV Şampiyonlar Ligi’nde Şampiyon belli oldu. Voleybolun zirvesinde VakıfBank – Eczacıbaşı Dynavit’in gerçekleştireceği Türk Derbisi’yle birlikte kupanın ülkemize gelmesi garantilenmişti. 20 Mayıs 2023 saat 18.30’da başlayan Süper Final’de kazanan 6. defa VakıfBank oldu.

27-25, 25-17, 23-25 ve 25-17’lik setlerle birlikte 3-1 kazanan Vakıfbank oluyor. CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve ardından 2023 finalinde bir kez daha kazanarak bu turnuvayı 6. defa kazanarak yeni formatta en çok şampiyon olan takım ünvanını da korumayı başardı.

Voleybolun Zirvesinde Türk Derbisi

VakıfBank, Yarı Final’de Fenerbahçe Opet’i inanılmaz bir 4 setin ardından altın sette mağlup ederek Süper Final’e uzanmayı başarmıştı. Eczacıbaşı Dynavit ise Igor Gorgonzola Novara’yı geçerek İtalya biletini alan diğer bir temsilcimiz olmayı başarmıştı.

2023 CEV Şampiyonlar Ligi’nin final heyecanı, Avrupa voleybolunun en seçkin etkinliklerinden biri olan ve bu yıl İtalya’nın ev sahipliği yaptığı bir platformda sahnelendi. Türk voleybolunun iki devi, geçmişteki başarılarıyla adını altın harflerle voleybol tarihine yazdıran Eczacıbaşı Dynavit ve en son Şampiyonlar Ligi’nin şampiyonu VakıfBank, bu büyük etkinlikte bir kez daha yüz yüze geldi.

Geçmişte Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin taç giyen ismi VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nin ev sahibi olan Torino’da mücadeleye başladı. Bu büyük organizasyon, Türkiye’nin iki önde gelen takımı olan sarı-siyahlı VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit arasında 20 Mayıs Cumartesi saat 18.30’da başladı.

VakıfBank, 5 CEV Şampiyonlar Ligi zaferiyle turnuvanın en başarılı takımı olurken, “Son Şampiyon” unvanını koruma görevini üstlenmek için Torino’da sahneye çıktı. Tarihinde dokuzuncu kez finalde yer alarak bir başka rekoru daha elinde bulunduran VakıfBank, Eczacıbaşı ile karşılaştığı kupa mücadelesine hazırlanıyordu. Bu, taraftarların nefesini tutarak takip ettiği bir Türk Derbisi’ne dönüştü.

VakıfBank Genel Menajeri Neslihan Demir Güler bir kez daha Avrupa’nın zirvesinde yer almak istediklerini söylerken, “Her anlamda özel ve gurur verici bir finale çıkıyoruz. Daha önce bu aşamaya defalarca ulaştık ancak bu kez daha fazla anlam yüklü bir mücadele olacak. Avrupa’nın en büyük kupasında ilk kez Türk finali yaşanacak. Umarım bunu bir gelenek haline getirir ve voleybolumuzu zirvede tutmaya devam ederiz. Kendi açımızdan bakacak olursak elbette kazanmayı çok istiyoruz. Sezonu şampiyonlukla tamamlayıp altıncı yıldıza ulaşmak için takım olarak en iyi mücadelemizi ortaya koyacağız. Yaklaşık 10 günlük bir hazırlık sürecimiz oldu. Rakibimiz Eczacıbaşı Dynavit de sezonun en iyi takımlarından biri. Çok kaliteli bir kadroya sahipler. Umarım keyifli bir final olur ve biz kazanırız.” diyerek ifade etmişti.

VakıfBank 3-1 Eczacıbaşı Dynavit CEV Şampiyonlar Ligi Final İstatistikleri – 20 Mayıs 2023

VakıfBank 3-1 Eczacıbaşı Dynavit CEV Şampiyonlar Ligi Final İstatistikleri - 20 Mayıs 2023

2023 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final 20 Mayıs 2023 Eczacıbaşı Dynavit2023 Şampiyonlar Ligi Süper Final Cansu ÖzbayVakıfBank Gabi 2023 Şampiyonlar Ligi FinalEczacıbaşı Dynavit Maçönü 2023 Şampiyonlar Ligi Final

VakıfBank 3-1 Eczacıbaşı Dynavit CEV Şampiyonlar Ligi Final Tekrar İzle

VakıfBank’ın 3-1 kazanarak Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olduğu mücadelenin tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir