Paris 2024
Gün
Saat
Dk.
Sn.
2024 Paris Olimpiyatları: Grup Etabı, Elemeler ve Final Eşleşmeleri24

2024 Paris Olimpiyatları: Grup Etabı, Elemeler ve Final Eşleşmeleri

Paris Olimpiyatları Gruplar’ı 26 Haziran’da Lodz’da yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. 27 Haziran – 11 Ağustos tarihleri arasında oynanacak maçlar, Grup Etabı ve Final Etabı olmak üzere iki bölümden oluşacak. Toplamda 26 maç oynanacak. Grup Etabı’nın ardından gerçekleştirilecek olan Final Etabı’da kura çekimi olmayacak.

Paris Olimpiyatları Grup Etabı

Paris Olimpiyatları’nda voleybol karşılaşmaları Grup Etabı ile başlayacak. 26 Haziran tarihinde yapılacak olan kura çekimiyle takımlar A, B, C olmak üzere üç gruba ayrılacak ve her grupta 4 takım bulunacak. Her bir takım grubunda bulunan diğer üç takımla karşılaşacak.

Paris Olimpiyatları Elemeleri

Elemelerde takımlar, Grup Etabı’nda elde ettikleri galibiyetlere göre 1’den 8’e kadar sıralanacaklar. Bu sıralama şöyle olacak: 3 grup birincisi, 3 grup ikincisi ve en iyi 2 grup üçüncüsü.

Ayrıca bu sıralama sırasıyla; takımların yer aldığı gruptaki sırası, galibiyet sayısı, puan durumu, set averajı, puan averajı, başa baş mücadele ve dünya sıralamasındaki konumu göz önünde bulundurularak oluşturulacak.

Paris Olimpiyatları Çeyrek Final Eşleşmeleri

Ardından Çeyrek Final Etabı’nda, bu esaslara göre 1-8 arası sıralanan takımlara göre birinci takım ve sekizinci takım, dördüncü takım ve beşinci takım, üçüncü takım ve altıncı takım, ikinci takım ve yedinci takım karşılaşacak.

Paris Olimpiyatları Yarı Final Eşleşmeleri

Bu karşılaşmaların dört galibi Yarı Final Etabı’na yükselecek. Yarı Finall’de 1. ve 8. arasında oynanan maçın galibi 4. ve 5. arasında oynanan maçın galibi ile; 2. ve 7. arasında oynanan maçın galibi ise 3. ve 6. arasında oynanan maçın galibi ile karşılaşacak.

Paris Olimpiyatları Final Etabı

Final Etabı’nda bu maçların galibi olan iki takım şampiyonluk maçına çıkacak. Bu karşılaşma ile altın ve gümüş madalyaların sahipleri belli olacak. Ayrıca Yarı Final’de oynanan maçlarda mağlup olan iki takım mücadele edecek ve bu maçın sonucunda bronz madalyanın sahibi ve Olimpiyat dördüncüsü belirlenecek.

PARIS 2024 COMPETITION FORMULA VOLLEYBALL (1)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir